Kalundborg Flyveklub

Kalundborg Flyveklub som blev grundlagt i 1961 hører til blandt landets i alt ca. 35 svæveflyveklubber. Kalundborg Flyveklub holder til på Kalundborg Flyveplads i Kaldred, mellem Kalundborg og Jyderup på Vestsjælland.

 Placeringen giver os gode svæveflyvemuligheder og noget af Danmarks flotteste natur lige under os.

 Klubben har en flåde af gode og tidssvarende fly. På flyvepladsen er der et klubhus, hangar samt værksteder til opbevaring og vedligeholdelse af fly og jordmateriel.

 Klubhuset danner rammen om de mange aktiviteter i klubben. Foruden teorilokale/briefing-rum, er der køkken og baderum. Der er endvidere campingplads og hytteområde tæt på klubhuset.

 Kalundborg Flyveklub er tilsluttet:  Dansk Svæveflyver Union, Kongelig Dansk Aeroklub og dansk Idrætsforbund

Svæveflyvning

- er flyvning med bemandet fly uden brug af motor.

Der startes ved hjælp af et spil på jorden, eller ved hjælp af et slæbefly med motor. Vi har også et selvstartende motorsvævefly som er velegnet til introduktionsflyvninger og rejseflyvning.  Når vejret er til det, kan man holde sig i højder mellem 1000 og 2000 m i timevis og flyve flere hundrede kilometer. Det skyldes, at piloterne udnytter de opadgående luftstrømme også kaldet termik. Denne opstår ved solens opvarmning af jorden, og en del af den praktiske undervisning i svæveflyvning består i at lære at finde og udnytte termikken.

 Svæveflyvning er en sport, som giver store oplevelser, og samtidig en ren og lydløs sport, der helt og holdent er baseret på solenergi.  Det er en sport, som appellerer til de mennesker, der kan lide udfordringer og konkurrence, og til dem, der kan glæde sig over denne enestående forening med naturen.

Svæveflyvning kan således alt efter temperament dyrkes som en konkurrencesport, en afslappende og spændende fritidsinteresse eller, som det er tilfældet for de fleste, en passende blanding af begge dele. Svæveflyvning kan dyrkes af kvinder og mænd på lige fod.

 

Prøv svæveflyvning

Måske er det lige noget for dig.

 Vi flyver alle weekender og helligdage fra start april til slut oktober, hvor der vil være instruktør og slæbepilot til stede på pladsen.

 Kom ud i klubben og få en snak med piloter og elever, måske endda tage en prøvetur som koster 500 kr. for 15-20 minutter flyvning.

 Hvis du ønsker yderligere information eller indmeldelse i klubben, er du velkommen til at ringe til: 

  • Stefan Nielsen ( 6165 2912)
  • Tonny Henriksen ( 4110 8885)
  • Nicolaj Lemmeke ( 30428000)